З 19 - 23 квітня у закладі проходить тиждень психології











ДЕНЬ 1
"ЦІКАВІ ФАКТИ З РОЗВИТКУ ПСИХОЛОГІЇ"
(Разом з учнями знаходили цікаві  та інформаційні повідомлення)

Цікаві факти про психологію

  1. Коли ви спите ваш мозок об’єднує інформацію за минулий день. З усієї маси отриманої інформації створює асоціації і вирішує, що забути, а на що варто звернути більше уваги. Адже недарма радять добре відпочити, наприклад, перед іспитами. Ви можете краще запам’ятати інформацію, якщо вивчите її перед сном.
  2. Пам’ять людини здатна зберегти 90% з того, що вона робить, 50% з того, що вона бачить, і 10% з того, що вона чує.
  3. Більшість людей в незнайомому місці робить поворот направо. Знання цього факту корисно: якщо ви не хочете бути в натовпі або простояти довго в черзі — сміливо йдіть наліво або займайте чергу, яка лівіше.
  4. Брехня потребує великих ментальних зусиль. Людині одночасно доводиться утримувати в голові брехню - щоб її вимовити, і правду - щоб її приховувати. В результаті, вона говорить простіші речення і гірше справляється із завданнями на кмітливість.
  5. Не всі ризики сприймаються однаково. Одна і та ж людина може безстрашно стрибати з парашутом, але боятися заперечити керівнику. Чи дресирувати тигрів, але соромитися познайомитися із симпатичною жінкою.
  6. У нудьги є світлий бік. Нудьгуючі люди нерідко шукають можливість зробити добру справу, оскільки розваги їм набридли і не привносять сенс в їхнє життя.
  7. Мріям людина віддає приблизно 30% свого часу. Не виключено, що цей відсоток може бути на багато більше. Але це не є погано. Вчені кажуть, що люди, які часто віддаються мріям, здатні вирішувати проблеми на багато краще і швидше.

20 ФАКТІВ ПРО ПСИХОЛОГІЮ ЛЮДИНИ


№1: Мозкова діяльність продовжується навіть тоді, коли ми відпочиваємо. У цей момент відбувається фільтрація того, що дійсно потрібно відкласти в пам’яті, а що прибрати «про запас». Прокинувшись вранці ви ніколи не забудете те, що дійсно важливо для вас, але і не згадайте того, на чому не зупинили свою увагу вчора.

№2: Людина відчуває себе більш успішною та щасливим тільки тоді, коли її мозок чимось зайнятий. Більш того, сіра речовина не цікавить монотонна робота – мова йде як раз про постійну метушню концентрації та перемикання з однієї роботи на іншу. Тільки в такі моменти людина відчуває себе щасливою.

№3: Дослідники довели, що якщо в юності людина вміла відмовлятися від того, чого сильно бажала, їй даються життєві випробування простіше та з мінімальними втратами.

№4: Для того, щоб до чогось звикнути необхідно трохи більше 2-х місяців, а точніше – 66 днів. Саме такий період знадобиться людині для того, щоб сформувати та довести до автоматизму будь-яку дію. Наприклад, якщо ви хочете перейти на правильне харчування, то вам може знадобитися трохи менше – приблизно 55 днів. А ось до спорту доведеться звикати довше – до 75 днів.

№5: Якщо ви думаєте, що можете мати безмежну кількість друзів, ви глибоко помиляєтеся. Виявляється, що людина за все своє життя може дружити до 150 разів.

№6: Якщо вас мучать кошмари по ночах, можливо, ви мерзнете уві сні. Науковий факт – чим холодніше в спальні, тим більше шансів побачити поганий сон.

№7: Кращим засобом від турбот, тривожності і стресу є читання. Це заняття надає більш швидкий ефект на організм. Дивно, але цей спосіб багато краще прийому алкоголю, набагато ефективніше прогулянкам, чаювання або прослуховування музики.

№8: У психології є принцип: чим більше очікувань з приводу якоїсь події, тим вище ймовірність нищівної розчарування. Більше чекаєш – менше отримуєш, менше чекаєш – більше отримуєш.

№9: Більшість людей в незнайомому місці тримається праворуч. Якщо ви не хочете бути в натовпі або простояти довго в черзі, то знаючи цей факт, сміливо йдіть ліворуч або займайте чергу, яка лівіше.

№10: Цікаво те, що хороші оцінки людина запам’ятовує у багато разів краще, ніж погані. З імовірністю 89% люди згадають позначку «5» і лише 29% – оцінку «3». Як наслідок, здається, що оцінка була вище, ніж насправді.

№11: Цікаво, що судді в спорті карають частіше ті команди, форма яких чорного кольору. Це підтверджує статистика, яку ведуть НХЛ, ФІФА.

№12: Відомий факт, що жінки, перебуваючи в магазині одягу, більше акцентують увагу на полиці та вішалки, на яких панує безлад. Підсвідомо їм здається, що саме там знаходиться щось краще, цікавіше.

№13: Цілу сферу психологічних факторів та прийомів використовують на собі магазини. Наприклад, повторювані товари на касі, акції та спеціальні цінники різних кольорів. Якщо на ціннику написати замість «Шкарпетки – 2 грн.» – «АКЦІЯ! 5 пар носків – 10 грн.» продажі можна збільшити рівно наполовину.

№14: Люди неохоче суперечать спокійній, врівноваженій людині. Навпаки, коли хтось люто і агресивно відстоює свою думку – йому чинитимуть опір та будуть з ним сперечатися.

№15: Ті, хто спить 6-7 годин, менше схильні до ризику передчасної смерті, ніж ті, хто спить по 8 годин. Варто відмітити, що ті, хто спить менше 5 годин – в три рази частіше страждають психічними розладами, ніж ті, хто спить по 8-9 годин.

№16: Немає для людини кращого слова, ніж її ім’я. Перше, що треба запам’ятовувати при знайомстві – ім’я. Не посаду, не професію, а ім’я. Це основне правило встановлення хороших відносин.

№17: Якщо людина намагається щось пригадати, але при цьому продовжує дивитися вам в очі, будьте упевнені, вас обманюють.

№18: Згідно психологам, всі ми любимо мріяти. Дослідники стверджують, що люди, які люблять мріяти, як правило, більш винахідливі та краще вирішують різні проблеми.

№19: Найвідоміший приклад «обману через чесність». Людина, яка озвучить свої нечисті наміри, буде виглядати в очах оточуючих більш чесною, ніж людина, у якої ці наміри повністю відсутні або вона їх приховує.

№20: Ви можете запам’ятати тільки 3-4 елементи одночасно. Існує правило «магічного числа 7 плюс-мінус 2», згідно з яким людина не може зберігати більше 5-9 блоків інформації одночасно. Більша частина інформації в короткочасній пам’яті зберігається 20-30 секунд, після чого ми її швидко забуваємо, тільки якщо не повторюємо знову і знову.







13 цікавих фактів про життя та людські особливості


https://www.youtube.com/watch?v=F-L49v9AkMc























ДЕНЬ 2

"Створення арт-об'єкту ЛЮДИНА"

(під час створення учнями арт- об'єктів використовувались різні технік та методи роботи, кожна робота є унікльною та неповторною, передає настрій та внутрішній світ дитини і відносини з оточенням)


Кожна людина – відбиття свого внутрішнього світу. Як людина мислить, такою вона і є (у житті).





Кожна людина є художником свого власного життя, що черпає силу й натхнення в собі самому.









 












  Природа — вічний зразок мистецтва, а найвизначніший та найблагородніший предмет у природі — людина. 

В. Бєлінський





ЛЮДИНА- ЦЕ МАЛЕНЬКИЙ СВІТ...








ДЕНЬ 3  

Мейкер - простір «Без обмежень»

Завдання: запропонувати власні ідеї щодо застосування STEM-технологій для розвитку креативного аналітичного, інженерного, інноваційного, творчого, креативного мислення

https://uk.padlet.com/sosnovskayamarina36/dqbhtbob68es


ДЕНЬ 4

STEAM-перерва: трансформуємо уявлення про проведення дозвілля


Мета: розвиток навичок креативного мислення учнівської молоді, стимулювання до пошуку та генерування ідей щодо цікавого та змістовного проведення дозвілля




Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Всеукраїнська акція " 16 днів проти насильства"